05 Nisan 2017, Çarşamba
saat: 14:02


insafli olmak enteresan bi mevhum. self-doubtla kosut bi bagi var. yani 'lan acaba iskaliyor muyum' tedirginligi, olmayacak seyleri alttan aldirtiyor. bu self-doubt durumunu istesem degistirebilir miydim bilmiyorum cunku hep arkasinda durdugum bisi oldu, inanclarim bunu gerektiriyor. tevazu sahibi olmak lazim, kendini bi bok sanmamak lazim, kafayi acik tutmak lazim ki yeni seyler deneyimleyip ogrenebilesin diye dusundum hep. dolayisiyla benden baska birilerinin de dahil oldugu bir durumla ilgili 'haksizlik mi ediyorum acaba' suphesine dustugumde, zarar gormemek uzulmemek icin bakmam gereken yerin 'diger kisi bu insafi gosteriyor mu, ben iskalamiyim bu kadar degerli bi seyi diye kili kirk yararken ayni ozeni o gosteriyor mu' oldugunu ogrendim. her sey geride birakilabilir, kirginliklar kizginliklar vs, hayat bu, olabilir, her sey insanlar icin dimi? muhim olan iyi niyet de degil bu noktada, muhim olan emek-ozen-due diligence ve bunlarin sonucunda o insafi hak etmek. her hukuki baglamda oldugu gibi insan iliskilerinde de due diligence gostermedin mi sictin.

ulan madem o kadar muhtesem degerli bisi nasil oluyo da bunun icin kendini hice sayan, olmicak seyleri yutan, her seyi bi yana birakip kosa kosa giden sadece benim? (ilk chapter sonrasindan bahsediyorum tabi ki) neden yani, neden kaldirmadi kicini, neden anlatmadi neden ugrasmadi? boyle insanlara tahammul gosterilmemesi gerektigini biliyorum artik, buyudum.

velhasil, ilk chapterdan sonra sen ne yaptin bizim icin? neye istinaden dikilebilirsin karsima? neye dayanarak, dayanagi ne yani talebinin? ben soyliyim, hicbir sey. nothing. zilch. sunu bi acikliga kavusturalim; ben bugune kadar hibcbir geldiginde git demedim diye take for granted olmasin. donup gidemediysem, bunun dayanagi yalniz ve yalniz benim zaafim, sefkatim ve self-doubtum. benim pasa gonlumun naifligi ve comertligi. senin hak kazandigin, elde ettigin herhangi bir sey degil. dolayisiyla bunu tanima veya tanimama hakki da yalniz ve yalniz bende. ve bu comertligi hissetmiyorum artik. ben verdim, ben aliyorum. ben seni hep sevdim, yalnizca ben seni sevmek istedigim icin, sen bunu hak ettigin icin diil.

birini sevmekle ona hayatinda bir yer vermek farkli seyler. seni sadece sen oldugun icin her seyinle sevebilirim ama hayatimda yerin olmasi icin bunu hak edecek bir seyler yapmaliydin. yapmadin, sacma sapan insanlara verdigin sansi bana vermedin, umarim cok cok cok pisman olursun bunun icin. cunku bulunmaz hint kumasiyim ben, her manada. bazi yonlerden sen de oylesin, fakat benim derin iliski kurabildigim dostlarim dolayisiyla, senin bana kattiklarini kompanse edenilecegim baska mecralarim var. senin yok, derinde bir yerlerde cok ama cok yalnizsin, taniyorum seni. ilk mlk demisti; bulamayacaksin. bilmiyordu tabi; bulmustun. ama kaybettin. keske degerimi bilseydin hakkini verseydin. zamanini cita cok yuksek diye sacma sapan tiplere burun kivirarak gecirecegine, o citaya erismeye cabalasaydin. cunku topu topu tek bir hayatimiz var ve onu da boyle yasiyor olmamizin sebebi sensin.

yeterince bekledim, yillarca, surmekte olan bir evlilik ve oncesinde iki uc sevgili boyunca to be exact. hep aciktim, hep sansin vardi bir seyler yapmak icin ve yapmadin. o yuzden samimi de bulmuyorum seni artik. bundan sonra kapaliyim. dolayisiyla bundan sonra benden gorup gorebilecegin tek sey 'look in my eyes like black holes in the sky'. benim icin yoksun artik.

bunlari yaziyorum cunku donup dolasip bir yerden bana tekrar bulasacagini biliyorum. belki bunlari okursan, kuser donmezsin ve beni ugrastirmazsin artik. karsima cikarsan cik, ki biliyorum cikacaksin, bil ki seni gormicem duymicam dinlemicem artik. kizgin degilim, kirgin degilim (beklediysem kendim icin bekledim, nedir) hicbir sey degilim sana karsi. sadece tum bunlara degmedigini idrak ettim. insanin ugruna emek vermedigi hicbir seyin degeri olmuyor, benim de senin icin bi degerim olmadi bu yuzden, atesine bakmadin, bkz. kucuk prensin tilkiyle ve gulle ilgili bolumleri. bende derinlerde bi yerlerde bi anlamin var, bi referans noktasi-citasin da ayni zamanda ama o kadar, seni sevmiyorum artik.

istanbul
hosting