04 Şubat 2019, Pazartesi
saat: 13:37


Yaşım her yıl değişiyor.
Her yıl başka bir şey söylemeyeyim diye son beş yıldır kırk diyorum. Bu yalan gibi gelse de freeze frame bir gerçek.
kırktan önce kırk demek caizken, kırktan sonra kırk demen, kadınlar yaşından bahsetmeyi sevmeze dönüyor.
Bu yüzden kırk olduğumda elli diyeceğim.

Bu yılbaşında daha çok günlük tutacağım diye karar aldım çünkü günlerde çok şeyler oluyor, günlerde mevsimler geçiyor. Sonraki güne yer kalması için nefesimde, veriyorum dünü Trash'e. Bu sebeple yazarsam hatırlarım gibi geliyor.

Bir film yaptım sayılır.
Yenik iktidarın devrimci idealistleri için, bir borcu ödedim. öğrendim. Bunu hatırlamam gerekir. Unutmayacağıma eminim ama hatırlamayacağım da. Kalbimin içinde başka kıtalar oluşuyor.

Oyun oyunculara gitti. İki son ile gitti, biri benim "like a joke" dediği sonum, bir de yönetmenin "sindrellaya bağladı" dediğim sonu.

Dünyanın en az seyircili metni için aylarımı verdim.
Çalışmayı öğrendim.
Çalışmak için, ibuprofenlar, adviller aldım, bastım bisiklete, eksi derecelerde, gittim Ben'in ofisine. Böbreğim düşmesin diye konuştum onunla, taşlar, taşlar...

Peru'dan gelen taşkıran bitkisi tek çarem. Hakkında okuduğum tek yorum ise, kullanan birinin o gece hastaneye kaldırılması. Oysa belki de kaldırılacaktı. Bu konuda karar veremiyorum.

Almanların bana gönderdiği kağıdı, deadline'ın son günü, Türk konsolosluğuna verdim. Oğlunuz da çıkıyor biliyorsunuz değil mi dedi. Tabii, ama 18 yaşında isterse yine Türk olabilir İngilizliği ve Almanlığı bırakıp dedim.
Hep işlerimizle ilgilenen İzmir'li harika insan M güldü, gerçekten böyle bir ülkeydik belki de, 18 yaşına gelen çocuklarımızın koşarak sarılacağı. Memnun olduk. Artık görüşemeyeceğiz M Bey, çok özleyeceğim sohbetlerimizi dedim. Asıl şimdi başlıyor kundante hanım dedi. Mavi kart, tapu işleri falan.
Tapu mu. Şimdi ben attım bir kahkaha.

Artık benden çıktı. Almanlar oluyorum ben. Artık Sie diyeceksiniz lan bana.

B Meksika'da.
Dört günde dört playdate yaptım Armin sıkılmasın diye. İkinci çocuğu yapmaktan daha kolay başkalarının çocuklarını birkaç saat ödünç almak.
Bugün sonuncuyu yapacağım. B dönecek uzun uçaktan.
Ben muhtemelen mutfakta şu an olduğum yerde olacağım.

Sisyphos winterpause.
Bir grup insanın, Berlin'de, dünyayı kurtaracakmış gibi kendini işe vererek çalışması hep bu yüzden.
Çünkü açılacak Sisy tüm kapılarıyla ve bizler o ana hazır olmalıyız. O kapıdan ancak yarına yapacak iş bırakmayanlar geçebilir. Vicdanların devleti Sisy.

Harika bir gün... Ayhan Geçgin'e rağmen. Bir sürü kitap okudum. Zamanımızın Gizli Kahramanı, Guguk, Kul,Göçmen Hikayeleri, adını hatırlayamadığım o kadın hikayesi. ÇIK.





istanbul
hosting