24 Şubat 2026, Salı
saat: 12:46


Off insanlar neden sacmasapan? Yani egitiminin, okumuslugunun, gormus gecirmisliginin onemi olmayacak kadar sacma sapan nasil olabiliyorlar?

Ben diyete basladiktan 3-5 ay sonra kuzenimin esi bana yazdi, o da baslamak istedigini soyledi, iste baya konustuk, uzun muhabbet, diyetisyenin bilgilerini verdim falan. Güzel başladı bir dönem ama az kilo verdi falan, pek boğazını tutamadı başta zorlandı açıkçası. Hep konuşuyoruz başından beri falan biz, hep yazar bana, motivasyon için falan, ama surekli soyleniyor, yok doymuyormus, yok diyetisyen iyi degilmis az yemek yaziyormus, o spor yaptigi icin daha cok proteine ihtiyaci varmis, diyetisyen bile bir gun bana dedi ki sanki bana profesyonel sporcu!

Neyse sonra 2-3 ay önce bana diyetisyenim dedi ki Ozempic kullanmaya başlamış. Ama bu dönem de bana inanılmaz söylendiği bir dönem falan, hani güya empati yapıyor benimle. Ben tabi ona bişi demedim aa ozempic mi başladın diye falan çünkü bana kendisi söylemedi, diyetisyeni kötü duruma sokmak istemedim.

Neyse sonra bana ara ara yazdı falan ama söyleniyor işte diyeti zormuş, sporda güçten düştüm falan diyor, ben de birkaç kez ağzını yokladım, ilaç/takviye falan mı kullanıyorsun belki o sebep oldu falan diye. Asla söylemedi özempic kullanıyorum diye. Ama sürekli bana falan da yorum yapıyor, akıl veriyor kendince, içimden diyorum ki ya bi sus amk, sen ozempic kullanıyorsun aynı şey mi? Hatta ben buna zarf attım bir gün, ya işte çok bunaldım veremiyorum takıldı kilom, acaba ozempic falan mı kullansam diye kendi üstümden zarf attım. Aslında dedim sende hamilelik şekeri vardı, belki sana reçete ederler dedim. O da ya işte benim annem zararlı olduğunu söylüyor çok karşı falan filan diye bir de yalan söyledi üstüne. Hatta dedim ki acaba diyetisyen mi uydurdu yani öyle bir yalan söylüyor ki anlatamam. Ama en son trye gittiğimde halam ağzından kaçırdı, trden ona ozempic getiriyormuş, ve kizin annesi bana söylediğinin aksine özellikle kullan demiş ona. Hatta halam şimdi orda, ona yine ozempic getirmiş trden.

Abiiii 40 yaşında antropolog kadinsin, 2 cocuk annesisin, ya ben kullanıyorum Eylul zaten şekerim var öyle kilo verdim demek çok mu zor.
Ben sana zarf atmisim, karsimdaki iyi biri olsa der ki ya Eylul ben boyle boyle yaparak verdim.

Ben yalan söyleyen insana uyuz oluyorum, hele böyle aşırı saçma konularda. Bir de hala da bana böyle kendi başarısıyla kilo vermiş numarası yapıyor. Bana akil veriyor amk!

Konusmalarini gorsen, yok ben eskiden yelkenciydim, sporcuydum bisiler bi kendini satma cabasi. Eskiden de sporcu gibi gorunmuyordun amk sanki bana kasli kasli biriydi eskiden 2 cocuk dogurunca puding oldu!

Insanlar bir siktirsinler abi. Kendini benimle mi kiyasliyorsun amk, ve neden kiyasliyorsun, ben 130 kilodan 70e indim, sen 80-90 kilodan 70e indin, onu bile kendin yapamadin amk, hala da afra tafra, sporumu falan soruyor, iste kac kaldiriyorsun bisiler, napcan amk squat yarisi mi yapicaz, yok iste o HIIT traning yapiyormus, benim evde yaptigim low intensity cardiolar ona basit geliyormus o eski sporcu oldugu icin ya gotum amk, siktir git. Peki ben neden senden kasli gorunuyorum yarragam?

Oyle surekli high intensity isi degil bu, sistem isi. Yarragimin kafasi.

Sevmiyorum abi, kuzenim de instadan beni zorbalamaya calisiyor, bence 2 cocukla minicik evde psikolojileri asiri bozuldu.
Ben ne zaman konsere gitsem, 50-60 story atarim, sonra onlari highlightimda album haline getiririm, ve her gun de diyete basladigimdan beni sporumu, yiyip ictiklerimi paylasirim, bu disiplinimin bir parcasi.
Bana yazmis gecen 100 tane story izlemek zorunda miyim ben diye, bakma amk dedim, ben sana paylasmiyorum, ya olur mu ya arada bugun ne yedigini kacirirsam(!) yazmis, bak bak bir de benimle alay etmeye calisiyor. Ya siz kimsiniz amk ?
Kendimi cok zor tutuyorum cunku kaba olursam butun iliskilerimi keserim, asiri kaba olur kufur kiyamet icimde tuttugum her seyi kusarim, butun iliskileri siker atarim yani. Sabrediyorum. Ignore etmeye basladim ama ikisini de, mesajlari gormemeler, kisa kisa cevapla, zamanla da fade out olucam.
Hayatimda boyle haset insanlar istemiyorum abi. Buyuyun amk.

istanbul